Sayfalar

5 Nisan 2010 Pazartesi

Sodalı Börek


Afyon Kaymağı



Nefis bir sütlü tatlı ... İçi cevizli , dışı hindistancevizli....

Peynirli Aynur Hn. Böreği :)))

Sevgili Yengeciğim herşeyde olduğu gibi bu konudada çok marifetli iki dakikada hazırlayıveriyor
bu yumuşacık böreği... Bu sefer onun yerine ben yaptım bir güzelde yedim...

Hazırlanışı:
Lor peyniri ,yoğurt,baharatlar karıştırılarak iç malzemesi oluşturulur.
1 yufka bütün halinde açılır ve azıcık yağlanır.İç malzemesinden koyularak karşılıklı sarılır.
Önceden yağladığımız tepsimize aktarılır.
Diğer iki yufkamızda aynı işlemlerden geçtikten sonra üstlerine yağ ,yoğurt , yumurta karışımı sürülür.
Fırında üstü kızarana kadar pişirilir ve afiyetle yenir :)))

TIRTIKLI KURABİYELER (TIRTIL)


Malzemeler:
1/2 Eritilmiş margarin
2 Yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
2 Çay bardağı şeker
1 Paket kabartma tozu
Kulak memesi kıvamına gelmesine yetecek kadar un.
Yapılışı:
Hamur oluşturulur ve kalıbın içine yerleştirilip bastırılır.Az yağlı tepsiye sıralanır.Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında pişirilir.Yumuşak istenirse kızarmadan çıkartılır.